Sonntag, 8. Juli 2012

Grigor Jovani: BIJEZE!

 
BIJEZE!

Mos u beso atyre që të thonë:
“Sa shumë i ngjan: shikoje Hënën!”
Janë të këqinj njerëzit, bija ime,
kurse ti kaq e re! Dëgjoje,
babain dhe nënën!

Mos u beso atyre që të thonë:
“Ndrin si ai: shikoje Diellin!”
Janë të këqinj njerëzit, bija ime,
kurse ti kaq e re! Hiqe nga mendja
qiellin!

Hëna i ngjason Ofelisë,
do trishtohesh!
Dielli i ngjan princit Hamlet,
do verbohesh!
 
 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen