Samstag, 28. Juli 2012

Fadil Curri: GJUHA SHQIPE

 
 
GJUHA SHQIPE

(Qortim miqve V. M e H. M)

Gjuha shqipe lind nga nje gurre e pashtershme
dhe pastaj trojeve te saja leshon te vetmin shtat
si djep qe nanuriset ka rrjedhen e perhershme
ndermjet dy brigjeve, qe i bejne te dashurin shtrat.

Ne njerin breg te lumit eshte dialekti i emblesise
ne tjetrin breg te lumit eshte dialekti i trimerise
merrni nga te dy brigjet frutet e pavdekesise
dhe jepjani shpirtgjere pemes Shqipja e Madheshtise.

Ju, qe te dy e si ju, nje qellim te çilter e keni,
te arrini te sherimorja shpetimtare e tokes se shqipesise
deshmmtare te ketij fati nje dite ne Shqiptari do te jeni.
kur ne sofer do te keni ajer, uje e buke te vellazerise.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen